Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

hlac-3-ecuador-insta

Het Leids Actualiteitencollege #3: Toename van Drugsgeweld in Ecuador en de Rol van Nederland

16 mei 2024

Het Leids Actualiteitencollege #3

Toename van Drugsgeweld in Ecuador en de Rol van Nederland


Bendegeweld, drugssmokkel en liquidaties. Ecuador heeft zich ontpopt als een knooppunt van drugshandel in Zuid-Amerika, met alle gevolgen van dien. De situatie in het land loopt regelmatig uit de hand, resulterend in noodtoestanden vanwege reeksen gewelddadige incidenten. Drugssmokkel en drugshandel spelen een grote rol bij het toenemende geweld, waarbij de connectie met Nederland, als eindbestemming van sommige smokkelroutes, niet over het hoofd kan worden.

Tijdens dit Leids Actualiteitencollege zal Patricio Silva, hoogleraar geschiedenis van Latijns-Amerika aan de Universiteit Leiden, dieper ingaan op de geschiedenis van Ecuador en zijn buurlanden om te begrijpen waarom de drugssmokkel daar zo'n vlucht heeft genomen. Na een korte uiteenzetting hiervan, krijgt het publiek de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan over de actuele situatie, waarbij vragen gesteld kunnen worden onder leiding van professor Remco Breuker.

Leids Actualiteitencollege III

Toename van Drugsgeweld in Ecuador en de Rol van Nederland
Datum: Donderdag 16 mei 2024
Tijd: 17:00-18:30 (inloop vanaf 16:30)
Locatie: BplusC, Centrale Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden
Voertaal: Nederlands

Patricio Silva is hoogleraar Zuid-Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zijn specialisatie is de relatie tussen de hedendaagse staat en maatschappij in Zuid-Amerika. Prof. dr. Patricio Silva is een veelgevraagd expert in de media.

Het Leids Actualiteitencollege is een reeks activiteiten van LeidenGlobal, in samenwerking met BplusC en Leiden Kennisstad. Tijdens deze ‘colleges’ delen deskundigen beknopte achtergrondinformatie over actuele onderwerpen die verband houden met specifieke regio's en culturen. Vervolgens bieden we ruimschoots gelegenheid voor vragen vanuit het publiek en kennisuitwisseling. 

back to overview